Hockeymannen Alphen schudden Bennebroek van zich af

ALPHEN AAN DEN RIJN - In ieder geval voorlopig kunnen de titelaspiraties van Bennebroek in de ijskast. De hockeymannen van Alphen winnen boeken zondag een 4-2 zege op de Noord-Hollanders. Als lijstaanvoerder van de 1e Klasse A is de nummer vier van de ranglijst op zeven punten gezet. Als lijstaanvoerder heeft Alphen drie punten meer dan Rood-Wit en AMVJ.

'De hockeybond heeft gezegd dat als de competitie niet kan worden uitgespeeld en de helft van de competitie is afgewerkt, dat er dan een eindstand opgemaakt kan worden. Dus dat is wel heel interessant', zegt Alphen-coach Robbert Groeneveld. Ondanks dat zijn team anderhalf jaar geleden kampioen werd in de tweede klasse, aast Alphen dit seizoen al op de titel en de bijbehorende promotie naar de overgangsklasse.

Bennebroek maakt het Alphen erg lastig. Pas in de tweede helft ontstaan er scheuren in de defensie, met een prachtig slotstuk tot gevolg. Na een aanval over zeven schijven zet Daan Auney de 4-2 eindstand op het scorebord.

Winst hockeyvrouwen

Ook de vrouwen van Alphen hebben een goed weekend achter de rug. Van hekkensluiter IJsseloever wordt met 2-0 gewonnen. Door de zege klimt Alphen naar de vierde plek in de 1e Klasse B.

Scoreverloop Alphen - Bennebroek 4-2 (1-1): 1-0 Jasper Habets, 1-1 Hidde Koopman (strafcorner), 2-1 Maarten Spillenaar, 3-1 Maarten Spillenaar (strafcorner), 3-2 Thom Maessen, 4-2 Daan Auney.

Scoreverloop Alphen - IJsseloever 2-0 (2-0): 1-0 Jolie Hopman, 2-0 Ruby Macnack (strafcorner).