Hockeymannen Alphen willen promoveren om overleden Floris Wever te eren

ALPHEN AAN DEN RIJN - De hockeymannen van Alphen zijn goed begonnen aan de competitie. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden gewonnen en samen met Haarlem heeft Alphen als enige ploeg de eerste twee duels in de 2e Klasse A gewonnen. Alphen is op doelsaldo koploper.

Na een inktzwarte zomer, waarin de 21-jarige Floris Wever overleed na een verkeersongeluk in Thailand, pakt het team de draad weer op. De ploeg wil in de top-2 eindigen en promoveren naar de eerste klasse. Daarmee willen de spelers hun overleden teamgenoot eren.

'Dit seizoen moet het voor Floris gaan lukken', zegt aanvoerder Sander van Perlo. 'We hebben extra energie gekregen, de groep is hechter geworden.' Zondag werd voor aanvang van de eerste - beladen - thuiswedstrijd een minuut stilte in acht genomen. Ook familie en vrienden van Wever waren aanwezig.

Onder dit interview met Sander van Perlo gaat het artikel verder 

'Het is nog steeds een beetje onwerkelijk', voegt coach Robbert Groeneveld toe. 'Wij stonden twee weken geleden voor het begin van het teamweekend bij het graf van Floris. Dan kun je het een beetje afsluiten.' Op die bewuste maandagochtend in augustus hoorde hij het nieuws over Floris' ongeluk. Twee dagen later overleed de hockeyer.

'Wij hebben op die dinsdag en donderdag getraind. We hebben voor de trainingen een uur met elkaar gesproken over hoe we er mee om zouden gaan. Als mensen niet wilden trainen, mocht dat. Alleen wilde iedereen nog harder werken, voor Floris.'

Het rugnummer 12 van Floris Wever wordt dit seizoen niet gedragen. 'Het voelt alsof Floris nog onderdeel is van het team. Als je foto's van hem ziet, denk je dat hij hier nog staat. Maar dat is gewoon niet zo. Het is heel goed om hem te blijven herdenken en af en toe zijn naam te noemen', vertelt de oefenmeester.

Onder dit interview met Robbert Groeneveld kun je de televisiereportage bekijken 

Beelden van de hockeywedstrijd Alphen - AMVJ, afgelopen zondag, zijn in onderstaande video te zien. De samenvatting wordt tot en met donderdagochtend ook 's avonds, 's nachts en 's ochtends even na het hele uur op televisie worden uitgezonden door Studio Alphen.