Hockeyvrouwen Alphen schrijven historie met promotie

ALPHEN AAN DEN RIJN - De hockeyvrouwen van HCA uit Alphen aan den Rijn zijn voor het eerst in de clubgeschiedenis gepromoveerd naar de overgangsklasse. Nadat Weert woensdag al met 2-1 werd verslagen in de finale van de play-offs (best-of-three-serie), won Alphen zaterdag in Weert na shoot-outs.

Na vijf minuten nam Alphen al de leiding in Weert. Eva Velthuijs scoorde. Daarna nam Weert het overwicht. Vlak voor rust werd het 1-1 en vlak na rust 2-1. Uit een strafcorner scoorde Marit Trouwborst 2-2.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Bij een 3-2 stand leek Jip Blaas te missen, maar de scheidsrechter wees naar de stip. Minke Boeijenga bleef koel en scoorde. Weert miste de vijfde shoot-out, waarna Boeijenga scoorde en de wedstrijd besliste.