Hoe het danst van Marco, Davina en Armin voert Alphense Hitlijst Jaaroverzicht aan

Foto: Rik Wolswijk

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het eerst in de geschiedenis van de Alphense Hitlijst zit er een 'Alphens' tintje aan de beste plaat van het jaar. Of eigenlijk een Koudekerks tintje. Want Armin van Buurens Hoe het danst, gemaakt samen met Marco Borsato en Davina Michelle, staat op nummer één in het Alphense Hitlijst Jaaroverzicht.

25 weken, waarvan vier op nummer één, stond het nummer in de Alphense Top 25. In het radioprogramma de Alphense Hitlijst hoor je wekelijks (vrijdag 21.00-23.00 uur) de 25 meest gedownloade en gestreamde platen van de afgelopen week.

Ed Sheeran & Justin Bieber - I don't care staat op twee, gevolgd door Shawn Mendes & Camila Cabello - Senorita op drie. Senorita stond in 2019 het langst op nummer één in de wekelijkse Top 25: twaalf weken. Dat geldt ook voor Dance monkey van Tones and I. Dat nummer staat op de zesde plek in het Alphense Hitlijst Jaaroverzicht.

Top-10 Alphense Hitlijst Jaaroverzicht

1. Marco Borsato ft. Davina Michelle & Armin van Buuren - Hoe het danst
2. Ed Sheeran & Justin Bieber - I don't care
3. Shawn Mendes & Camila Cabello - Senorita
4. Kris Kross Amsterdam ft. Maan, Tabitha & Bizzey - Hij is van mij
5. Duncan Laurence - Arcade
6. Tones and I - Dance monkey
7. Suzan & Freek - Als het avond is
8. Mabel - Don't call me up
9. Ed Sheeran ft. Khalid - Beautiful people
10. Daddy Yankee ft. Snow - Con calma

Het Alphense Hitlijst Jaaroverzicht was dinsdag 31 december te horen op Studio Alphen. De radio-uitzending wordt herhaald op woensdag 1 januari tussen 13.00 en 21.00 uur.