‘Hoorn-West’ valt af als potentiële woningbouwlocatie aan ‘rand van Alphen’

Foto: Bing Maps/Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Hoorn-West' valt af als potentiële nieuwbouwlocatie in Alphen aan den Rijn. Onder meer het waterzuiveringsbedrijf en een industriebedrijf zorgen voor milieubelemmeringen, zei wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) donderdagavond tijdens de kadernotavergadering van de Alphense gemeenteraad.

De overgebleven woningbouwlocaties zijn Gnephoek, Noordrand en Oude Rijnzone. Later dit jaar gaat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn kiezen tussen deze drie locaties waar in de toekomst, zodra de plaats Alphen is volgebouwd, een nieuwe woonwijk gebouwd wordt. Een meerderheid binnen de Alphense politiek is het erover eens dat er in een polder gebouwd moet worden. Een lopend onderzoek moet uitwijzen wat de meest geschikte plek is.

'Hoorn-West' (inclusief 'Halte-West') is het gebied waar onder meer het distributiecentrum van supermarktketen Hoogvliet en de gevangenis gevestigd zijn, de weg ligt die leidt naar de Koningin Maximabrug en het braakliggende terrein tussen de Leidse Schouw, bedrijfsverzamelgebouw Crown Storage Center, het treinspoor en de Rijndijk.

Drie overgebleven locaties

Optie één is het zuidelijke gedeelte van de Gnephoek, tussen de ’s-Molenaarsbrug en Maximabrug. Er mag niet dieper de polder in gebouwd worden dan de verkeerslus van de Maximabrug.

Noordrand I (optie twee) is het weiland boven de Jeltje de Bosch Kemperstraat, ten westen van de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Woubrugge.

De derde optie is de Oude Rijnzone, het gebied tussen de Leidse Schouw en Hazerswoude-Rijndijk/Koudekerk aan den Rijn, aan weerskanten van de Oude Rijn.

Lees ook: Gnephoek, Noordrand I en Oude Rijnzone gekozen als mogelijke bouwlocaties in de polder