Huisarts Van Selm benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Lintjesregen 2019 Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hans van Selm is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Liesbeth Spies overhandigde de koninklijke onderscheiding, tijdens het afscheid van Van Selm bij Gezondheidscentrum Dillenburg. De huisarts is met pensioen.

In 1994 begon Van Selm als huisarts in Alphen aan den Rijn. In 2004 realiseerde hij als huisarts-bestuurder als een van de eersten in de regio Zuid-Holland Noord een HOED (Huisartsen Onder Een Dak) binnen het nieuw te bouwen Gezondheidscentrum Dillenburg. Hiernaast was hij vanaf 1996 negen jaar lang voorzitter van de Vereniging Gebruiksoverleg Medicom (VeGOM), een onafhankelijke gebruikersvereniging van huisartsen die met het informatiesysteem Medicom werken.

Van Selm leidde zelf personeel op en was als gastdocent bij het Leids Universitair Medisch Centrum betrokken bij de opleiding van artsen in opleiding. Daarnaast leverde hij een grote bijdrage aan het Alphens Ketenoverleg (AKO), waarin zorgverleners, gemeente en zorgverzekeraars samen optrekken om de gezondheid van de Alphense inwoners te bevorderen.

Op 31 december 2021 ging Van Selm met pensioen, maar een eerder geplande afscheidsbijeenkomst moest vanwege de coronalockdown worden uitgesteld.