Huiskamerconcerten en ‘ongegeneerd gluren’ tijdens Gluren bij de Buren

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zondag 10 februari is het mogelijk om ongegeneerd te gluren bij inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Huiskamers veranderen tijdens de eerste editie van Gluren bij de Buren in kleine theaterzalen waar wordt gezongen, muziek wordt gemaakt of gedichten worden voorgedragen.

Zo'n vijftig optredens zijn aangemeld bij het evenement en vinden verspreid over de verschillende dorpskernen plaats. 'Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is', schrijft het evenement op hun website. Alles speelt zich af tussen 12.00 en 17.00 uur, waardoor het mogelijk is om meerdere optredens tijdens het evenement te bezoeken.  

Zo treedt de coverband Old Biscuit op in een woning aan de Dr. Schreuderstraat in Zwammerdam, in Koudekerk aan den Rijn draagt Albert Dorrestein gedichten voor en vertelt verhalen over het dorp en geeft de vijfkoppige coverband Plakband een optreden aan de Wilhelminalaan in Alphen aan den Rijn. 

Gluren bij de Buren wordt dit jaar in 23 verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd. Op de website van Gluren bij de Buren is een overzicht van alle optredens te vinden.