Initiatiefvoorstel voor invulling Oude Raadhuis

Foto: Initiatiefvoorstel CDA

ALPHEN AAN DEN RIJN - Als het aan Winfried Ponsioen van het CDA ligt, krijgt het Oude Raadhuis een nieuwe bestemming. Het iconische gebouw in het centrum van Alphen aan den Rijn wordt op dit moment niet optimaal benut, alleen de muziekschool maakt er gebruik van. 

In het verleden zijn vergeefse pogingen gedaan om het pand een nieuwe bestemming te geven. Nu heeft de CDA-fractie een initiatiefvoorstel ingediend om een alternatieve bestemming van het pand te onderzoeken. Het voorstel is om het Oude Raadhuis om te bouwen tot een multifunctioneel centrum, dat plaats biedt aan ateliers en expositieruimtes voor kunstenaars, kinderopvang, een restaurant en een theater. Op dit moment is de muziekschool in het pand gevestigd en dient het als trouwlocatie, dat blijft in het plan ongewijzigd. 

De burgemeester en wethouders staan positief tegenover het voorstel. De geschatte kosten komen op ongeveer een miljoen euro, exclusief kosten voor verduurzaming van het gebouw. Momenteel loopt er een onderzoek naar de mogelijke vestiging van een school, dat is nog niet afgerond. 'Als alles volgens plan verloopt, kan in de loop van 2024 gestart worden met de verbouwing', stelt Ponsioen. Hij denkt dat de oplevering van het multifunctionele centrum dan in 2025 plaats kan vinden.

Hans van den Akker interviewde Winfried Ponsioen over het initiatief: