Jochem Lensen volgt Tim van der Linden op die stopt: ‘Wil eerste keeper Alphense Boys worden’

Foto: Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Jochem Lensen, de vorige week gepresenteerde aanwinst van Alphense Boys, gaat Tim van der Linden opvolgen. De doelman van Alphense Boys stopt na dit seizoen. 'Ik wil eerste keeper van Alphense Boys worden.' Maak kennis met Jochem Lensen.

De bijna 23-jarige Jochem Lensen is geboren en getogen Lissenaar en ook woonachtig in het dorp. Naar eigen zeggen is hij best wel slim, maar geen echt studiehoofd. 'Ik hou er van om energie te steken in het werken met mijn handen en via vrienden kwam ik toen terecht op het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Amsterdam. Daar heb ik vorig jaar mijn diploma gehaald als meubelmaker en interieurbouwer.' En zoals bekend is er een groot tekort aan vaklieden, zodat hij direct aan de slag kon bij zijn stage-adres.

Dit werken met handen komt natuurlijk ook terug in zijn keuze om doelman te worden. 'Ik kom uit een echte keepersfamilie', aldus Lensen. 'Mijn vader was keeper bij het zondagteam van FC Lisse en mijn opa was vroeger keeper bij Altior (Langeraar).' Het vak als keeper zit dus in zijn bloed gegoten.

Erik Cummins

Lensen is bij FC Lisse de tweede doelman achter de eerste keus, Erik Cummins. 'Ik vind Cummins een fantastische keeper en ik heb veel van hem opgestoken. Gelukkig heb ik veel oefenwedstrijden bij het eerste mogen keepen, daarnaast heb ik ook veel wedstrijden bij de Onder-23 gekeept. Maar ik vond dat het tijd werd om zelf meer op niveau te gaan spelen en dat kon niet bij FC Lisse', verklaart de doelman.

De sluitpost zegt toen zelf verschillende mensen te hebben benaderd om eens rond te kijken. Daarbij zat ook John Cuvelier, zijn trainer bij FC Lisse O19 die al jaren kind aan huis is bij Alphense Boys. 'En Cuvelier heeft me toen in contact gebracht met Alphense Boys. Rond Kerst heb ik toen gesprekken gehad met Remco Tuinenburg en met de voorzitter, waarna we het vrij snel met elkaar eens werden.'

'Zo hoog mogelijk spelen'

En dat betekent dat Lensen het komend seizoen gaat proberen om de eerste keeper van Alphense Boys te worden. 'Want ik heb ambitie genoeg en zal er alles aan doen om dit te verwezenlijken. Uiteraard wil ik zo hoog mogelijk spelen en ik denk dat Alphense Boys hier een mooie bijdrage aan kan leveren.'

Ooit hoopt Lensen als eerste keeper terug te keren bij FC Lisse, want dat blijft uiteindelijk toch zijn cluppie. 'Ik denk dat de overstap niet zo groot is en voor mijn gevoel is het geen stap naar beneden', meent Lensen.

Tim van der Linden tobt al ruim een jaar met blessureleed. Dat, in combinatie met tijdgebrek, heeft hem doen besluiten om te stoppen met amateurvoetbal. 'Ik werk fulltime binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. Ik geef training aan de keepers van de O13 tot en met O18 binnen de Academy. Daarnaast ben ik keeperstrainer van het Nederlands Elftal onder 15 jaar en volg ik meerdere trainerscursussen. Kortom: het stoppen bij Alphense Boys heeft te maken met tijd en prioriteit', reageert de 25-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn. 'Ik blijf graag betrokken bij de selectie van Remco en de club Alphense Boys. In de aankomende periode zullen we kijken op welke manier ik daar invulling aan kan geven.'

Spelerscarrousel Alphense Boys

Nieuw: Jochem Lensen (FC Lisse).

Nieuw (eigen jeugd): Nabil Sayadi, Lars Verzaal.

Blijven: Mike Bavelaar, Niklas Blesgraaf, André Daling, Akif Hançer, Sami Haouam, Mike Mulder, Milan Stiphout, Tarik Zaanani.

Weg: Tim van der Linden (stopt).