Kermis voortijdig gesloten, jeugdgroepen kondigen knokpartij aan

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 15.23 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kermis is maandagavond eerder dichtgegaan nadat twee groepen jongeren hadden aangekondigd om naar Alphen aan den Rijn te komen, en daar op het kermisterrein met elkaar op de vuist te gaan. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Hoe de politie achter die informatie is gekomen, waar de jongeren vandaan komen en hoe groot beide groepen zouden zijn, wil de politie voor zich houden. In algemene zin laat de politie alleen kwijt het internet en sociale media continu te monitoren, zoekende naar mogelijke strafbare feiten zoals op handen zijnde vechtpartijen tussen jongeren.

'Wij hebben de binnengekomen informatie zorgvuldig beoordeeld en besloten dat het signaal dermate serieus genomen moest worden, dat agenten direct met meerdere eenheden poolshoogte zijn gaan nemen op de kermis. Uiteindelijk is in overleg met de kermisorganisatie besloten dat de kermis een half uur voor de geplande sluitingstijd het terrein zou sluiten', luidt de uitleg van de politie.

Niemand is aangehouden. De politie kondigt aan dat op de resterende twee dagen agenten zichtbaar en in burger op en rond het kermisterrein aanwezig zullen zijn.

advertentie advertentie