‘Kerstbal-bandieten’ stelen voor duizenden euro’s kerstballen, maar worden betrapt in Alphens tuincentrum De Bosrand

ALPHEN AAN DEN RIJN – Een 61-jarige man en 63-jarige vrouw werden afgelopen zaterdagmiddag betrapt toen ze in tuincentrum De Bosrand kerstballen wilden stelen.

De twee inwoners uit Leidschendam stalen kerstballen in tuincentra. In huis hadden ze meer dan duizenden euro’s aan gestolen kerstballen. Deze verkochten ze vervolgens door op Marktplaats, meldt AD Groene Hart.

Heterdaad

In Alphen werden de kerstbal-bandieten betrapt door medewerkers van het tuincentrum. Ze merkten dat de dieven aanstalten maakten om te vertrekken, terwijl ze nog niet hadden afgerekend.

Vervolgens hebben de medewerkers de politie ingeschakeld. De dieven werden opgehaald door agenten. Uiteindelijk bleek dat de twee vaker kerstinkopen hebben gedaan zonder te betalen.

Winkelverbod voor daders, politie start onderzoek

Het is volgens de politie en het OM nog onduidelijk waar de daders nog meer kerstballen hebben gestolen. De politie onderzoekt de zaak nog en is bezig met het verzamelen van aangiften.

Na het onderzoek van de politie neemt het OM de zaak over en wordt beslist of de dieven worden vervolgd. De kerstbal-bandieten zijn ondertussen weer vrijgelaten, maar het duo heeft een winkelverbod gekregen bij alle vestigingen van De Bosrand.