Nieuwe Steekterbrug in Alphen aan den Rijn wordt ‘karakteristieke stadsbrug’

Foto: Provincie Zuid-Holland

ALPHEN AAN DEN RIJN - Benieuwd hoe de nieuwe Steekterbrug bij Alphen aan den Rijn eruit komt te zien? De impressies van de nieuwe brug over de Oude Rijn zijn gereed. Begin 2020 gaat gestart worden met de bouw. Drie jaar later wordt de nieuwe brug in gebruik genomen.

De nieuwe brug moet de uitstraling van een karakteristieke stadsbrug krijgen met donkere bakstenen en een 'fraaie wandafwerking'. De nieuwe Steekterbrug, die twee keer zo breed wordt als de huidige oeververbinding, wordt naast de huidige Steekterbrug gebouwd. Zo wordt de N207 niet drie jaar lang afgesloten vanwege werkzaamheden. Toch waarschuwt provinciegedeputeerde Floor Vermeulen (VVD) op voorhand al dat de overlast voor het verkeer groot zal zijn tijdens de werkzaamheden.

In eerste instantie wordt de Steekterbrug aangesloten op enerzijds de weg richting de N11 en anderzijds op de oostring van de N207 richting Ter Aar. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst rechtstreeks de weg naar de Alphense hefbrug erop te laten aansluiten, zodat het huidige omrijden langs containerhaven Alpherium niet langer nodig is.

Impressie van de nieuwe Steekterbrug (impressie: gemeente Alphen aan den Rijn)

Impressie van de nieuwe Steekterbrug (impressie: gemeente Alphen aan den Rijn)