‘Kind van de club’ is nieuwe hoofdtrainer AVV Alphen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee maanden nadat Rob de Lange aan de kant is gezet als hoofdtrainer van AVV Alphen is zijn opvolger aangesteld: Chris Snatersen. De 38-jarige Alphenaar begon dertig jaar geleden nota bene als pupillenvoetballer bij Alphen.

'Hij heeft daarna in alle selectieteams gespeeld, zowel in de jeugd als bij de senioren. Nadat hij was gestopt met actief voetballen, is Chris bij onze vereniging als trainer aan de slag gegaan. Eerst als jeugdtrainer, later ook als trainer van het tweede team en uiteindelijk als assistent van de toenmalige hoofdtrainer Erwin van der Zee', somt voorzitter Martin van Randeraat op. 'Hij is een kind van de club.'

In de voorbije seizoenen was Snatersen trainer van ESTO, Sportief en Zevenhoven. 'Ik had besloten om na het vertrek bij Zevenhoven een sabbatical te nemen om tijd vrij te maken voor mijn jonge gezin. Maar toen ik las van de zoektocht naar een nieuwe trainer, begon er bij mij al wel weer wat te kriebelen', bekent hij.

Rest van dit seizoen én volgend seizoen

Chris Snatersen tekent voor anderhalf jaar bij de zaterdag-derdeklasser. Hij neemt na de winterstop het stokje over van interim-trainer Albert Bos, die terugkeert naar Alphen O23.

Trainerscarrousel seizoen 2023-2024: