Kinderburgemeester krijgt nieuw kinderboek over planten overhandigd

Foto: Studio Alphen

BOSKOOP - Kinderburgemeester Yfke Stolker kreeg tijdens de beurs Plantarium | Groen-Direkt een nieuw kinderboek over planten uitgereikt. Perennial Power, een stichting van bijna zestig vaste plantenkwekers en belanghebbenden in de vaste planten, ontwikkelde het kinderboek ter promotie van planten. 

'We dachten er moet iets komen om kinderen enthousiast te krijgen voor groen', vertelt een van de initiatiefnemers Joyce van der Bas. Vijf jaar geleden kwam het idee ter sprake in een vergadering. Nu is het zover, het kinderboek is helemaal af. 'Het was wel veel werk, daar hebben we ons een beetje op verkeken', lacht Van der Bas.

Dropplant en Stinkend nieskruid

In het kinderboek staan zeven planten met een Nederlandse naam centraal. Een aantal kinderpersonages leert waarom de planten een bepaalde naam hebben en hoe je met ze om moet gaan. De Dropplant komt aan bod bijvoorbeeld, en het Stinkend nieskruid. Ook wordt benadrukt dat het belangrijk is om niet alleen maar tegels in de tuin te hebben, voor de afvoer van regenwater. 

Het boek is online te verkrijgen bij Perennial Power. Van der Bas: 'We hopen dat het ook bij scholen terechtkomt en dat iedereen ervan hoort.'