Knappe uitzege bij Capelle is ARC’s eerste zege dit seizoen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na twee gelijke spelen en één nederlaag heeft ARC zaterdag zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. In en tegen Capelle werd het 1-2. 'Het was overleven in de tweede helft. De 2-2 had moeten vallen. We hadden geluk, maar dat dwing je af zeggen we dan maar', aldus een realistische ARC-trainer Mark Evers.

Met name in de eerste helft was ARC veel sterker en nam een 0-2 voorsprong. Stefan den Horder draaide met de bal weg bij zijn tegenstander en schoot binnen. Thom Nouwens scoorde volgens een verfijnd ARC-recept: verre inworp van Luuk Samsom, doorkoppen van Derek Prins bij de eerste paal en binnenschieten.

In de tweede helft had ARC veel moeite met de tegenstander. Vooral op het fysieke spel van Capelle kon de Racing moeilijk een antwoord geven. Het resulteerde in de 1-2. In blessuretijd kreeg Capelle nog een enorme kans op de 2-2, maar miste en is zijn ongeslagen status in de Hoofdklasse A na vier speelronden kwijt.

Scoreverloop Capelle - ARC 1-2 (0-2): 0-1 Stefan den Horder, 0-2 Thom Nouwens, 1-2 Joseph Goncalvez.

Hieronder kun de radio-interviews met Mark Evers, Stefan den Horder en Coen de Groot terugluisteren.