Koningin Julianabrug wordt gestut, Hooftstraat voorlopig afgesloten

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij het verwijderen van het asfalt op het fietspad van de Koningin Julianabrug is een scheur in het fietspad ontdekt. In de aankomende twee weken wordt de brug aan de kant van de Hooftstraat gestut. Tot die tijd is het niet mogelijk om onder de brug door te rijden en lopen.

Het verkeer in de Hooftstraat moet voorlopig dus nog even gebruik maken van een omleidingsroute. Ook de ruimte onder de Koningin Julianabrug, die is verhuurd aan Bezemer Fitness, kan gedurende deze twee weken nog niet worden gebruikt. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De gemeente doet samen met de provincie Zuid-Holland onderzoek naar aanvullende herstelmaatregelen voor de brug. 'Dit onderzoek duurt naar verwachting zes weken', meldt de woordvoerder.

Eenrichtingsverkeer voor auto's op Julianabrug

Vanwege de geplande werkzaamheden aan het fietspad op de Koningin Julianabrug, geldt er sinds maandag al eenrichtingsverkeer voor auto's. Dat blijft voorlopig zo. In ieder geval totdat het onderzoek van de gemeente en provincie is afgerond, kan verkeer vanuit de Lijsterlaan niet over de brug rijden. Er geldt een omleiding via de Burgemeester Bruins Slotsingel.

Fietsers werden vanwege de werkzaamheden al omgeleid over één van de rijbanen van de brug. Ook dat blijft gedurende het onderzoek gebeuren. Voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de Koningin Julianabrug, al zijn de twee trappen aan de kant van de Hooftstraat afgesloten. Het vaarverkeer ondervindt geen hinder aan de problemen met de brug.