Koningsdag 2024: koopjesjagen, versierde fietsen en buikschuiven

Op de markt in het Burgemeester Visserpark Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondanks het wisselvallige weer werd Koningsdag in Alphen aan den Rijn goed bezocht. Op veel plekken struinden koopjesjagers over markten en deden mensen mee met activiteiten. 

In Alphen aan den Rijn werd het officiële startschot om 10.00 uur bij het Oude Raadhuis gegeven met het volkslied en een applaus. De markt startte om 9.30 uur in het Burgemeester Visserpark.

'Het gaat heel erg goed', zegt één van de verkopers. 'Lekker weer, leuke mensen, het is gezellig. Ik ben heel tevreden.'

Pyjama-optocht en buikschuiven

Ook op andere plekken in de gemeente werden activiteiten georganiseerd. In Benthuizen gingen kinderen op versierde fietsen in optocht door het dorp. Daarna werd, tijdens het spelen van het Wilhelmus, de vlag gehesen door Marko Hijdra, bij alle Benthuizenaren bekend van de firma Hijdra, die begin dit jaar zijn deuren sloot.

In Aarlanderveen is de Koninklijke Pyjama-optocht georganiseerd, met aansluitend een gezamenlijk ontbijt. In Hazerswoude-Rijndijk mochten kinderen vanaf 12 jaar deelnemen aan kratstapelen en in Koudekerk stond het Open Koudekerkse Kampioenschap Buikschuiven op het programma. 

In het Europapark in Alphen aan den Rijn was het van woensdag tot en met zondag Koningskermis.