Koperdiefstal rond spoor zorgt voor verstoring in treindienst

Station Alphen aan den Rijn Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Koperdiefstal rond het treinspoor bij Alphen aan den Rijn heeft maandagochtend voor verstoring van de treindienst gezorgd.

Aan het begin van de ochtend was er geen treinverkeer mogelijk, later reden er minder treinen dan gebruikelijk. Volgens een woordvoerder van Prorail zijn er kabels gestolen naast de spoorbrug, aan de oostkant van de Gouwe. 'Later is een nieuwe poging gedaan aan de andere kant van de brug', meldt de woordvoerder.

De NS liet rond 10.00 uur weten dat het treinverkeer weer volgens dienstregeling rijdt. Zover bekend zijn er geen verdachten aangehouden voor de koperdiefstal.

Levensgevaarlijk

Prorail probeert koperdiefstal al langere tijd flink aan te pakken. Zo zijn er op veel plekken hekken en bewakingscamera's geplaatst, wordt er gecontroleerd door beveiligers en wordt - waar mogelijk - het koper vervangen door aluminium. 

Koperdiefstal is daarnaast levensgevaarlijk volgens de spoorwegbeheerder. 'Ze knippen op goed geluk en dat maakt hun daad levensgevaarlijk. Bij het raken van een verkeerde kabel, ben je er zeker van dat je het niet heelhuids na kunt vertellen', valt te lezen op de website van Prorail.