Gepubliceerd op 07 Maart 2020 om 18.55 uur

Koploper Floreant en runner-up Bergambacht in evenwicht

BOSKOOP - Het blijft loeispannend in de zaterdag-4e Klasse C. Twee punten was voor aanvang van deze speelronde het verschil tussen Floreant en Bergambacht en dat blijft zo. Het onderonsje tussen de nummers één en twee van de ranglijst eindigt in 0-0.

Het was een matige, rommelige wedstrijd die mede beïnvloed werd door de harde wind. In de slotfase nog grote kansen voor beide ploegen, maar scoren bleek te veel gevraagd.

Kampioenschap

'We hebben met elkaar gesproken en hebben tegen elkaar gezegd dat we het niet laten gebeuren dat we geen kampioen worden na die ruime voorsprong in puntenaantal', zegt Frank de Bruijn. 'Als we volgende week gelijkspelen tegen BSC '68, staan we er heel goed voor. Daarna spelen onze drie concurrenten allemaal nog tegen elkaar en gaan dan punten verspelen.'

Floreant won dit seizoen de eerste twaalf wedstrijden. Uit de vier daaropvolgende duels pakte Floreant vijf punten en zag de voorsprong slinken. 'Als we winnen van BSC '68 staan we er heel goed voor. Daarna krijgen onze drie concurrenten loodzware wedstrijden tegen elkaar en hebben wij een makkelijk programma. Al moeten wij dan natuurlijk wel zelf blijven winnen.'

Scoreverloop Floreant - Bergambacht 0-0 (0-0).

Hieronder is de samenvatting van Floreant - Bergamacht te bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Paul Pikaar en Frank de Bruijn.
advertentie
 
advertentie