Koudekerk veel te sterk voor Bernardus bij geboorte voetbalderby

Foto: Ron van Welzen

KOUDEKERK AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Slechts de Oude Rijn scheidt de dorpen Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk van elkaar, maar de voetbalderby tussen Koudekerk en Bernardus werd nooit gespeeld in competitieverband omdat Koudekerk uitkomt bij de zaterdagamateurs en Bernardus op zondag voetbalt. Maar afgelopen zomer stapte Bernardus over naar 'de zaterdag' en werd deze nieuwe voetbalclash geïntroduceerd.

Onder begeleiding van het nodige vuurwerk en volgens Koudekerk bijna 600 toeschouwers betraden de spelers zaterdag het veld. De kruitdampen waren nog maar net opgetrokken op Koudekerk stond al met 2-0 voor. De thuisploeg liet Bernardus daarna leven en verzuimde in het eerste bedrijf al uit te lopen naar een monsterscore. Vlak na rust gaf Koudekerk opnieuw een paar minuten gas en verdubbelde de voorsprong.

Koudekerk staat op de derde plek in de 4e Klasse A met dertien punten uit vijf wedstrijden. Koploper Hazerswoudse Boys heeft drie punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Daartussen staan SJC en Kickers '69 nog met vijftien punten uit zes wedstrijden. Deze vier teams gaan uitmaken wie in november de eerste periodetitel grijpt. Hazerswoudse Boys heeft met afstand het beste doelsaldo.

Scoreverloop Koudekerk - Bernardus 4-0 (2-0): 1-0 Jay Langejans, 2-0 Yvar de Groot, 3-0 Daniël Wildschut, 4-0 Bas van Heerdt.

Hieronder kun je de samenvatting van Koudekerk - Bernardus bekijken, die vanaf maandagavond drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met vader Ronald (Koudekerk) en zoon Mitchell (Bernardus) Rosdorff, Gerald van der Klok (Bernardus), Bas van Heerdt (Koudekerk) en Jeffrey van der Heiden (Bernardus) te bekijken.