Kruispunt Zonneweg en Diepenbrockweg vanaf 7 augustus afgesloten

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verkeerslichten op de kruising van de Burgemeester Bruins Slotsingel met de Zonneweg en de Diepenbrockweg moeten worden vervangen. Daarom is de toegang tot de Zonneweg en de Diepenbrockweg van 7 tot 18 augustus afgesloten. Verkeer dat rechtdoor rijdt over de Burgemeester Bruins Slotsingel, kan wel doorgang vinden. 

Wat gaat er gebeuren?

Naast het plaatsen van nieuwe verkeerslichten worden ook een aantal andere verbeteringen doorgevoerd. De apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt, de masten en een deel van de lussen in het wegdek worden vervangen.

Voor fietsers worden extra detectielussen aangelegd, electronica in het wegdek waarmee voertuigen worden waargenomen. Er worden ook wachttijdvoorspellers geplaatst. Fietsers kunnen daarop zien hoelang ze nog moeten wachten voordat het verkeerslicht op groen gaat. 

Voor voetgangers komen er rateltikkers. Deze geluidshulp bij de kruising is handig voor blinden en slechtzienden die de kleuren van het verkeerslicht niet goed herkennen. 

Boven de Burgemeester Bruins Slotsingel worden zweepmasten geplaatst waaraan verkeerslichten komen te hangen. 

Wat betekent dat voor het verkeer?

Tijdens de werkzaamheden is er alleen verkeer mogelijk dat rechtdoor gaat op de Burgemeester Bruins Slotsingel. Ook fietsers en voetgangers kunnen van 7 tot 18 augustus niet oversteken. Er worden omleidingsroutes ingesteld. 

Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden al gestart, maar die hebben geen invloed op de bereikbaarheid.