Laatste voorstelling ‘Talent op de Vlucht’ in Alphense Parktheater

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het begon als een klein optreden in de noodopvang voor vluchtelingen in Alphen aan den Rijn. Nu, na meer dan tachtig voorstellingen, wordt zaterdagavond de laatste voorstelling van Talent op de Vlucht gespeeld in het Alphense Parktheater.

De Syrische vluchtelingen vertellen in de voorstelling hun persoonlijke ervaringen over de oorlog in hun thuisland. Ahmad Alharfi en Ramez Basheer, twee professionele acteurs, vormden de basis van Talent op de Vlucht. Onder de naam Fada Theatre zijn ze onder andere door Productiehuis Alphen ondersteund bij de ontwikkeling van de voorstelling.

Op de eerste voorstellingen werd enthousiast gereageerd, waarna het gezelschap begon aan een heuse tour door heel Nederland. Daarbij werden onder meer Amsterdam, Utrecht en Rotterdam aangedaan.

Nieuwe voorstellingen

De laatste voorstelling van Talent op de Vlucht betekent echter niet het einde voor Fada Theatre. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan nieuwe voorstellingen. Naar verwachting gaat de eerstvolgende nieuwe voorstelling in september in première.