Leegstand rond Rijnplein wordt weggewerkt, onder andere met komst van Solow

ALPHEN AAN DEN RIJN - De leegstand rond het Rijnplein moet binnen afzienbare tijd zijn weggewerkt. Zo zijn er onder andere twee bedrijven gestrikt om zich te vestigen in het voormalige pand van MediaMarkt. Dat meldt makelaarskantoor JanssenDeJong, dat vorig jaar alle winkels en woningen aan het Rijnplein aankocht voor een maatschap van particuliere investeerders.

Op de bovenverdieping van het hoekpand waar MediaMarkt gevestigd zat, vestigen zich halverwege volgend jaar Solow en Intertoys. Solow is een landelijke keten met feestartikelen, knutselspullen en cadeaus. Speelgoedwinkel Intertoys verhuist vanuit het pand aan de Julianastraat.

Nieuwe roltrappen in het pand moeten ervoor zorgen dat klanten de twee winkels kunnen bereiken. Voor het huidige pand van Intertoys zijn volgens het makelaarskantoor al gegadigden.

Grandcafé De Zaak breidt uit

Verder breidt SD Creation uit naar het voormalige pand van Men at Work en heeft Allure Beauty Care een pand in de Julianastraat betrokken. Grandcafé De Zaak is al langere tijd bezig met de verbouwing van het voormalige pand van Dolce Vita. De Zaak breidt naar dit pand uit, met een loungebar en feestzaal.