Leerlingen Yuverta Boskoop naar huis gestuurd na dreiging

Foto: Google Street View

BOSKOOP - Leerlingen van de christelijke middelbare school Yuverta in Boskoop zijn donderdagmiddag naar huis gestuurd na een online dreiging. Wat die dreiging precies inhield, kan de politie nog niet zeggen. Ook andere vestigingen van de scholengroep werden ontruimd na het dreigement.

Op de middelbare vmbo-school aan de Zijde zitten zo'n 450 leerlingen. Zij mochten donderdag eerder naar huis nadat er een dreiging rondging op Snapchat. 'Hoewel we de kans op een gewelddadig incident klein achten, sluiten we uit voorzorg onze school', schrijft Frank van Hout, regiodirecteur van de school, in een bericht aan de ouders. Dit bericht is in handen van RTV Utrecht.

De scholengroep heeft niet alleen in Boskoop de deuren gesloten, ook in Utrecht en Montfoort werden de lessen stilgelegd. Kinderen mochten hier naar huis als de ouders dat goed vonden. Niet alle vestigingen van Yuverta hadden last van de online dreiging. In Den Haag gingen de lessen bijvoorbeeld de hele dag door, vertelt Martijn Roeleveld namens Yuverta Den Haag.

Meerdere scholen gesloten

Het is niet voor het eerst deze week dat er scholen gesloten moesten worden na bedreigingen. Ook in Amsterdam moesten diverse scholen hun lessen stopzetten. Of er een verband is, is nog niet bekend. 'Het heeft onze aandacht', meldt de woordvoerder van de politie. Afgelopen dagen ontvingen meerdere scholen in Amsterdam bedreigingen. 'Of er een verband is met Amsterdam, nemen we mee in het onderzoek.'