Lizzy de Greef profiteert van afmelding Diede de Groot: halve finale NK rolstoeltennis

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op haar allereerste NK rolstoeltennis heeft Lizzy de Greef zich geplaatst voor de halve finales. In Amstelveen won de zestienjarige Alphense woensdag met 6-0, 6-1 van Félice Lentze, na een dag eerder met opgeheven hoofd verloren te hebben van regerend paralympisch kampioene Jiske Griffioen (4-6, 2-6).

De Greef gaat als nummer twee in de stand naar de halve eindstrijd. Alleen als Lentze zonder gameverlies zou winnen van Griffioen, had De Greef een plek bij de laatste vier verloren. Lentze besloot donderdag om niet in actie te komen tegen Griffioen.

De Greef dankt haar plek in de halve finale met name aan de afmelding van haar idool en trainingsmaatje Diede de Groot. 's Werelds beste rolstoeltennisster van dit moment was in dezelfde poule ingedeeld als De Greef, maar meldde zich daags voor het toernooi geblesseerd af.

Aniek van Koot

In de halve finale is Aniek van Koot, de huidige nummer drie van de ranglijst, De Greefs tegenstander. De Greef zelf werd in februari van dit jaar wereldkampioen bij de junioren. Van Koot is poulewinnaar van de andere groep. De andere halve eindstrijd in Amstelveen gaat tussen Jiske Griffioen en Michaela Spaanstra of Kelly van der Ven.

Lees ook: Jeugdwereldkampioen Lizzy de Greef (16) wil overstap maken naar senioren: 'Ik kom nog niet heel ver'