LSVV ‘70 laat Alphense Boys huilen en Aarlanderveen lachen

ALPHEN AAN DEN RIJN/AARLANDERVEEN - Alphense Boys Zaterdag heeft naast de tweede periodetitel gegrepen. De formatie van trainer John Cuvelier had aan één gelijkspel in de laatste twee wedstrijden genoeg om zich te verzekeren van een ticket voor de nacompetitie, maar de Alphenaren verloren achtereenvolgens van LSVV '70 en Aarlanderveen.

De blamerende nederlaag tegen LSVV '70 van vorige week is nu nog pijnlijker geworden. Want, van Aarlanderveen verliezen kan, maar met verlies bij LSVV had Alphense Boys geen rekening gehouden. Nota bene LSVV '70 heeft de periodetitel nu opgeëist. Het leek erop dat Alphense Boys de periodetitel zou pakken omdat LSVV '70 - FC Oegstgeest in 1-1 leek te eindigen. Dan was Alphense Boys ongeacht het eigen resultaat periodekampioen geworden. Maar in de 96ste scoorde LSVV de 2-1. Dat was vlak voor 16.00 uur, het moment dat bij Alphense Boys het rustsignaal klonk.

In de tweede helft speelde Alphense Boys ook op een punt tegen Aarlanderveen en kwam met de minuut dichter bij de periodetitel. Maar een dubbele rode kaart in de slotfase, voor Ricky Antoni Donovan Oliveira, liet de wedstrijd kantelen. Uit de rebound van een door Jari van Veen gekeerde strafschop scoorde Aarlanderveen 1-2 en de negen Boys-spelers incasseerden in de laatste minuten nog twee treffers.

Grote domper

'Dit is wel even een tik', erkende Cuvelier na afloop. 'We moeten nu vol voor de derde plaats gaan of de derde periodetitel winnen', zegt Cuvelier strijdbaar. Alleen dan kan Alphense Boys de nacompetitie nog halen. Voor Aarlanderveen komt de titel steeds dichterbij, zeker nu nummer twee FC Oegstgeest verliest. Het verschil is acht punten en Aarlanderveen moet nog een wedstrijd inhalen. 'Wij willen kampioen worden', spreekt Aarlanderveen-trainer Arjen Linstra uit.

Scoreverloop Alphense Boys Zaterdag - Aarlanderveen 1-4 (0-1): 0-1 Mike Busse, 1-1 Otman Mouyhieddine, 1-2 Aziz el Bouazatti, 1-3 Fahri Margoum, 1-4 Jorn Poelwijk.

Hieronder kun je de samenvatting van Alphense Boys - Aarlanderveen bekijken, die ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Arjen Linstra, Maico du Chatinier, Mike Busse (allen Aarlanderveen), John Cuvelier en Jari van Veen (Alphense Boys):