Luca Tarani ziet ARC als tussenstap: ‘Wil terug naar club in tweede divisie uit Bollenstreek’

Foto: Cees Verburg

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een vleugelflitser wil hij zichzelf niet noemen, maar snelheid en acties maken zijn wel de sterke punten van de tweede ARC-aanwinst voor volgend seizoen, Luca Tarani. 'Ik ben een echte rechtsbenige linksbuiten met snelheid en ik hou ervan om een mannetje uit te spelen en te scoren', meent de 23-jarige Hoofddorper. 'Ik trek niet alleen naar binnen, maar ga ook vaak buitenom.' Maak kennis met Luca Tarani.

Tarani komt over van derde divisionist FC Lisse, waar hij tot de A-selectie behoort. Voor het coronatijdperk speelde hij regelmatig in het hoofdteam. Maar door enkele blessures en de onregelmatigheid als gevolg van het virus verloor hij zijn plek. 'Ook een trainerswissel speelde mee, maar uiteindelijk ligt het altijd aan jezelf', stelt Tarani. 'Daarom zoek ik een nieuwe uitdaging en stap ik uit mijn comfortzone.'

Kansen op vaste baan in Alphen?

'Toen ik had besloten om FC Lisse te verlaten, heb ik met verschillende ploegen contact gehad. Maar ik had ook al een appje gehad met de vraag of ARC niet iets voor me was', aldus Tarani. 'Kennelijk volgde ARC me al enige tijd.' Daarna ging het snel. In december volgde al een positief gesprek met trainer Mark Evers, waarna Tarani besloot om naar Alphen te komen. 'Ik zie dit als een tussenstap en ik wil me echt laten zien, want uiteindelijk wil ik wel weer terug naar een hoger niveau.' Hij denkt daarbij aan een tweededivisieclub in de Bollenstreek. 'Ik ben nog jong en ik wil zo goed mogelijk presteren en dan zie ik wel waar dat eindigt.'

Zoals vermeld komt Tarani uit Hoofddorp. Zijn voetbalcarrière begon hij in Nieuw Vennep bij VVC. Na een aantal jaren werd hij gescout door AZ Alkmaar, waar hij tot zijn vijftiende heeft gespeeld. Daarna speelde hij twee jaar bij Alphense Boys, waarna hij op 17-jarige leeftijd overstapte naar FC Lisse. Bij de bollenclub speelde Tarani in O19, het tweede team en uiteindelijk in het eerste elftal. Een stage bij profclub De Graafschap moest Luca afbreken vanwege een zware blessure. Tarani woont nog in Hoofddorp en heeft onlangs zijn MBO-4 diploma accountmanagement gehaald. 'Momenteel werk ik bij een vriend, maar ik wil nu eigenlijk graag een vaste baan', zegt Tarani. Die kansen zijn er wellicht in Alphen.

Doorzettingsvermogen

Terugkomend op het begin van dit verhaal. Uiteraard heeft Luca Tarani niet alleen sterke punten. 'Ik kan nog wel wat verbeteren op doorzettingsvermogen en ook het verdedigen kan nog wel wat beter', beseft hij zich.

Lees ook: Nieuwe keeper Mike van Vliet gaat bij ARC strijd aan met Aäron Balk: 'Geen garanties gekregen'