Man probeert conducteur te wurgen in de trein, aangehouden op station Alphen

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 39-jarige man is vrijdagmiddag aangehouden op het treinstation in Alphen aan den Rijn nadat hij had geprobeerd om een conducteur te wurgen. Agenten moesten pepperspray en wapenstokken gebruiken om de man in de boeien te slaan.

Rond 17.30 uur kreeg de politie melding van de man die in de trein twee conducteurs belaagde. Een van hen zou hij hebben geprobeerd te wurgen. Bij het openen van de treindeur op het Alphense station vloog hij direct politieagenten aan.

'Bij de aanhouding verzette de man zich hevig en om de aanhouding mogelijk te maken en het verzet te breken hebben de agenten gebruik gemaakt van hun pepperspray en wapenstok', schrijft de politie in een bericht. Toen de man werd afgevoerd naar de politieauto heeft hij naar enkele omstanders gespuugd.

Onder invloed

De 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, was vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. 'Bij zijn fouillering werden inbrekerswerktuigen en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen.' De man is ingesloten en zal laten worden gehoord.

Zowel de conducteurs als politieagenten hebben aangifte tegen de man gedaan. 'Alle vormen van geweld tegen medewerkers met een publieke taak wordt door ons niet getolereerd', schrijft teamchef John Nieumeijer in een bericht.