Mark Evers stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van ARC

Foto: Gerrit Spruijt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Mark Evers is bezig aan zijn zevende en laatste seizoen bij ARC. De 44-jarige oefenmeester heeft dat donderdagavond bekendgemaakt aan het bestuur en de spelersgroep.

De Hoofddorper nam in 2017 het stokje over nadat interim-trainers Remco Tuinenburg, Johan Boer en René van Meggelen het vlaggenschip in extremis hadden behoeden voor degradatie naar de tweede klasse. 'We stonden voor veel uitdagingen met zowel de staf als het bestuur en zochten naar een trainer die de kwaliteiten had om de gewenste koerswijziging in te zetten. Mark bleek de juiste man op het juiste moment', blikt voorzitter Irma Ligtvoet terug op de clubwebsite.

'Hij zag onmiddellijk kansen, verhoogde de inzet en kreeg het team en de staf volledig achter zijn ambities. Bovendien stroomde onder Evers’ leiding eigen jeugd door, een belangrijke doelstelling van de Alphense Racing. In plaats van degradatie naar de tweede klasse hebben we afgelopen jaren gespeeld om promotie naar de derde divisie, met vaak aantrekkelijk voetbal.'

Aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal van ARC de achtste competitiewedstrijd: om 14.30 uur thuis tegen SJC. De wedstrijd wordt rechtstreeks op de radio uitgezonden op Studio Alphen en is vanaf maandag in samenvatting te zien op televisie en het YouTube-kanaal van Studio Alphen. Ook van Foreholte - Alphia en Koudekerk - Zwammerdam wordt live radioverslag gedaan. Op zondag is er een extra radio-uitzending van 14.00 tot 17.00 uur omdat Alphense Boys uit tegen Hollandia een van zijn zeldzame zondagwedstrijden speelt dit seizoen.