Enorme vechtpartij Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - De voetbalwedstrijd Alphense Boys-Haaglandia is zondag compleet uit de hand gelopen. Het duel ontaarde in een grote knokpartij.

Direct na het laatste fluitsignaal gingen tientallen spelers en supporters met elkaar op de vuist.

Fans sloegen in op supporters en spelers van Haaglandia. Er werd met stoeltjes gegooid. Op een speler of supporter van Haaglandia werd ingetrapt op zijn hoofd toen hij op de grond lag. Twee personen raakten gewond. Een van hen is met hoofdletsel afgevoerd. De politie is met honden en wapenstokken gearriveerd. Drie personen zijn aangehouden. Er zijn mensen van beide kanten opgepakt, meldt de politie.

Boegbeeld Kees Jansma (Alphense Boys) probeerde tevergeefs de boel te sussen. Speciale eenheden van de politie kwamen naar Alphen aan den Rijn. Op de tribune zaten huilende ouders van voetballers van Haaglandia. Zij stonden doodsangsten uit. De politie begeleidde de Rijswijkse fans, spelers en ouders Alphen uit.

Het is niet bekend of de ruzie is uitgelokt door fans van Alphense Boys of Haaglandia. Een bestuurslid van Alphense Boys laat in een eerste reactie weten deze rellen tot de bodem uit te zoeken. Alphense Boys verloor met 0-1 de nacompetitiewedstrijd van Haaglandia.

Foto: Jaap Hoek (Archief)