Mattheus Passion in Alphen aan den Rijn, nog plek voor violisten en zangers

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Mattheus Passion van De Muziekfabriek keert na vier jaar terug in Alphen aan den Rijn. Zaterdagavond 1 april brengen zangers, zangeressen en muzikanten uit de wijde regio een bijzondere versie van het wereldberoemde oratorium van Johann Sebastian Bach. De Muziekfabriek zoekt nog enkele zangers en (alt)violisten.

De Mattheus van De Muziekfabriek is uniek: het verhaal wordt in het Nederlands verteld door verhaler Arjen Siebel. Sopraan Nataliia Cioban, afkomstig uit Oekraïne, en alt Martine Straesser, woonachtig in Alphen aan den Rijn, soleren in beroemde aria's zoals "Aus Liebe" en "Erbarme Dich".

In 2019 was het publiek onder de indruk van deze uitvoering, ook de fervente bezoekers van de traditionele Mattheus Passion. Reden genoeg voor De Muziekfabriek om de bijzondere versie te herhalen.

Bijna honderd uitvoerenden

De Mattheus wordt, behalve de artistieke leiding en solisten, uitgevoerd door bijna honderd amateurzangers en -muzikanten uit de wijde regio van Alphen aan den Rijn. Onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers en koorrepetitor Leo Rijkaart studeren zij de Mattheus Passion in. De repetities zijn op zondagmiddag 26 maart, vrijdagavond 31 maart en zaterdag 1 april overdag; er zijn nog enkele plekken vrij voor zangers, violisten en altviolisten.

Praktisch

De Mattheus wordt uitgevoerd op zaterdag 1 april om 20.00 uur in de Adventskerk aan de Julianastraat. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie over kaartverkoop en meezingen of spelen, via stichtingdemuziekfabriek@gmail.com.