Maureen Koster blikt uitgebreid terug op Olympische Spelen

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - De Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilie) zijn voor Maureen Koster niet geworden wat ze ervan had gehoopt.

De 24-jarige Boskoopse, die tegenwoordig in Alphen aan den Rijn woont, werd al uitgeschakeld in de series van de 1500 meter. En dat terwijl de finale het grote doel was voor Koster.

Ik was niet fit, blikt Koster terug. Ze kampt het hele seizoen al met vermoeidheidsverschijnselen. Ik denk dat de tank leeg was. Dat is als sporter heel moeilijk want je bent heel vaak moe door trainingen. Er was nu een duidelijk verschil tussen vermoeidheid die je altijd hebt als sporter door trainingen of de algehele vermoeidheid die het hele seizoen er was.

Koster werd slechts achtste in haar serie en liep daardoor de halve finales op de 1500 meter mis. Ik was enorm teleurgesteld. Maar daarnaast ook gewoon moe. Moe van het moe zijn, vervolgt Koster. Ik denk dat ik drie a vier dagen echt een beetje depressief op mijn kamer heb gezeten, mezelf opgesloten. Maar mijn familie was er ook en daarna ben ik met hen eropuit getrokken. Dat heeft me goed gedaan.

Het vizier van Koster gaat nu vooruit. Volgend jaar wachten de Europese kampioenschappen indoor en de wereldkampioenschappen outdoor. En, in 2020 wil ze vlammen op de Olympische Spelen in Japan. Ik ga voor Tokio. Ik ga door met hardlopen en wedstrijden, daar word ik gelukkig van, zegt Koster strijdvaardig.