Maureen Koster neemt na 14 jaar afscheid van coach

BOSKOOP/ALPHEN AAN DEN RIJN - Maureen Koster verbreekt de samenwerking met haar coach Bert Koster. Haar oom was de afgelopen veertien jaar de trainer van Koster. Hij loodste de 26-jarige Boskoopse naar het brons op de Europese kampioenschappen indoor, naar de vierde plek op de wereldkampioenschappen indoor en naar de Olympische Spelen.

'Maar ik wil later terugkijken op mijn carrière, wetende dat ik er alles aan heb gedaan om de top te bereiken. Dit heeft mij doen realiseren dat er dingen anders moeten en beter kunnen. Het is tijd voor verandering', licht Koster haar besluit toe. Met een andere coach gaat Koster zich focussen op de WK in oktober en de Olympische Spelen volgend jaar zomer.

Koster stapt over naar Rob Denmark en gaat trainen in het Engelse Loughborough, nabij Birmingham. Koster heeft een week meegetraind bij Denmark en daarna haar keuze gemaakt om over te stappen naar haar nieuwe coach. De vijftigjarige Brit is gespecialiseerd op Koster favoriete afstanden, de 5000 en 10.000 meter.