MboRijnland schort onderwijs op alle locaties tot en met 31 maart op

Foto: Google Street View

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het onderwijs op alle locaties van mboRijnland wordt vanaf aanstaande maandag opgeschort. Dat heeft het College van Bestuur van de school, in afstemming met haar Raad van Toezicht, besloten. De maatregel geldt tot en met 31 maart.

Aan de Ambonstraat in Alphen aan den Rijn is één van de locaties van mboRijnland gevestigd. 'Doelstelling is het onderwijs, al dan niet op afstand, zo snel mogelijk weer op te pakken', meldt mboRijnland in een bericht. 'Praktijkexamens gaan hierdoor niet door. De schriftelijke examens van het vavo (Volwassenen Onderwijs, red.) gaan wél door.'

In een brief aan ouders en verzorgers laat mboRijnland weten zo snel mogelijk een oplossing te zoeken voor andere geplande examens. 'Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan he mogelijk maken van digitale communicatie tussen docenten en studenten', aldus Otto Jelsma, voorzitter van het College van Bestuur.

Met dit besluit verwacht het College van Bestuur van mboRijnland de onrust die er op dit moment heerst weg te kunnen nemen. 'De gezondheid van medewerkers en studenten is voor ons belangrijk. Verder staat de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs onder druk, als gevolg van begrijpelijke individuele afwegingen van studenten, ouders en docenten om nu niet naar school te komen.'

Overleg op ministerie

De NOS meldt dat het ministerie van Volksgezondheid zondag overlegt met de Federatie Medisch Specialisten (FMS), organisaties van ziekenhuizen en het RIVM. De specialistenfederatie dringt er bij de regering op aan de scholen in Nederland per direct te sluiten. De FMS vertegenwoordigt zo'n 22.000 specialisten en instellingen.

'Het kabinet gaat morgen ook overleggen met organisaties uit het onderwijs. Wat daar wordt besproken is niet bekendgemaakt, maar het ligt voor de hand dat dat gaat over de vraag of de scholen kunnen openblijven', meldt de NOS.

Lees ook: Alrijne zegt aantal operaties af om noodzakelijke zorg te kunnen blijven leveren