Meerdere uitnodigingsbrieven voor vaccinatie, hoe zit dat?

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij steeds meer mensen valt een uitnodigingsbrief voor een coronavaccinatie op de mat. Het kan voorkomen dat er meerdere brieven naar dezelfde persoon worden verstuurd. 'Dat komt omdat er een aantal partijen in Nederland zijn die uitnodigingen versturen.'

Zo verstuurt het RIVM uitnodigingsbrieven aan alle Nederlanders met een burgerservicenummer (BSN) op basis van geboortedatum, van oud naar jong. Op korte termijn volgen mensen uit de geboortejaren 1969 en 1970. De huisartsen nodigen mensen uit op basis van een medische indicatie en de geboortejaren 1956 tot 1960. Daarnaast sturen ziekenhuizen en zorginstellingen uitnodigingen naar hoogrisicopatiënten en eigen personeel.

Mensen die in meerdere doelgroepen vallen, kunnen twee of zelfs drie uitnodigingsbrieven ontvangen. 'Zelfs als u al gevaccineerd bent', meldt GGD Hollands Midden. De GGD adviseert op de eerste uitnodigingsbrief in te gaan en een afspraak te maken voor een vaccinatie.

Aantal gevaccineerden

Volgens de GGD hebben inmiddels 28.263 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn minimaal één vaccinatie gekregen. 12.603 inwoners zijn volledig gevaccineerd. Het gaat hierbij om prikken die zijn gezet door de GGD zelf.

In de gehele regio Hollands Midden hebben 197.717 inwoners minimaal één prik gehad, 86.089 mensen zijn volledig gevaccineerd.

Lees ook: Laagste aantal nieuwe coronabesmettingen in één week sinds september