Meisje (14) uit Hazerswoude-Rijndijk om het leven gekomen door misdrijf, verdachte aangehouden

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Op oudjaarsdag is een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dood aangetroffen op de Melchior Treublaan in Leiden. De politie meldt zondag dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 32-jarige verdachte uit Leiden is aangehouden.

Het meisje werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. 'Hierop werd door de politie een onderzoek opgestart en is op verschillende locaties tevergeefs naar het meisje gezocht', aldus de politie. De volgende ochtend, op vrijdag 31 december rond 09.20 uur, werd door een groepje sporters melding gemaakt dat zij het stoffelijk overschot hadden aangetroffen.

De politie onderzoekt de rol die de 32-jarige verdachte heeft bij het overlijden van het meisje. Hij zit in alle beperkingen, dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Op maandag 3 januari zal de 32-jarige Leidenaar worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Getuigenoproep

Op de plek waar het meisje is gevonden, langs het treinspoor bij Leiden Lammenschans, zijn inmiddels bloemen en kaarsjes neergelegd. Bekenden van het slachtoffer melden aan mediapartner Omroep West dat het meisje Esmee heet. 'Lieve Esmee, veel te jong, rust zacht lieverd', staat er op een kaartje tussen de bloemen.

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via de opsporingstiplijn op 0800-6070, of anoniem via 0800-7000.