Met afstand beste Dakar Rally tot nu toe voor Tim en Tom Coronel: ‘Gaat uitstekend’

Foto: Rallymaniacs.com

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met een zestiende plaats in het algemeen klassement zijn Tim en Tom Coronel de rustdag van de Dakar Rally ingegaan. Nog nooit hebben de tweelingbroers zo hoog geklasseerd gestaan in 's werelds zwaarste autosportrally. Plek 26 was tot nu toe de beste notering. 'Het gaat uitstekend', reageren de broers vanuit Saoedi-Arabië. In een gloednieuwe auto, die beduidend sneller is dan hun vorige exemplaar, is de top-15 van het eindklassement de doelstelling.

Toch komt de rustdag als geroepen. Er zijn zorgen om Tim Coronel (49). 'We maakten een sprongetje van een duin af. Daar heeft Tim zijn rug geblesseerd', vertelt Tom over zijn broer uit Alphen aan den Rijn. Foto's die de medische dienst maakte wezen uit dat niets gebroken is. 'We landden en het schoot vreselijk in mijn rug. Zo hard, dat ik geen lucht meer kreeg. Het deed verschrikkelijk veel pijn', zegt Tim. De Dakar Rally gaat aankomende zondag verder en finisht volgend weekeinde.

De eerste zes etappes zijn inmiddels verreden. Een uitgebreide compilatie van de eerste week Dakar Rally van Tim en Tom Coronel kun je bovenaan dit artikel bekijken. De samenvatting wordt vanaf maandag ook drie dagen lang uitgezonden op televisie. Een compilatie van de tweede Dakar-week is volgende week te zien bij Studio Alphen.