Drie dagen met de voetjes van de vloer tijdens Haaspop in Boskoop

Foto: Haaspop

BOSKOOP - Het meerdaagse festival Haaspop keert weer terug in Boskoop. Na het succes van de editie van twee jaar geleden, is het weer tijd om met de voetjes van de vloer te gaan tijdens het festival dat plaats zal vinden op 15, 16 en 17 april.

Na de vorige editie van het festival heeft alles stilgelegen door de toen geldende coronamaatregelen. ‘De afgelopen twee jaar waren echt zuur’, aldus organisator Ronald Dufais. ‘Elke keer hadden we alle zaken voor Haaspop geregeld, waarna het toch weer op het allerlaatste moment moest worden afgeblazen. Nu alle restricties door de overheid zijn opgeheven, zijn we extra blij dat we weer met de voetjes van de vloer kunnen en Haaspop eindelijk weer kunnen organiseren.’

Voorheen vond het festival plaats in het Floratheater, maar die locatie is te krap geworden. 'Dit jaar zal alles dan ook plaatsvinden in een echte tent aan de Wijkdijk. Haaspop wordt goed ontvangen, dus uitbreiding en nieuwe toevoegingen zijn wel noodzakelijk', aldus Dufais. Onder meer Dirty Daddies, Helemaal Top, Gebroeders Ko en dj Paul Elstak komen langs om op te treden.

Starfestival

Het aankomende paasweekend is het de eerste keer dat het drie dagen feest is. Bovendien draagt het festival zaterdag niet de naam Haaspop, maar Starfestival. Het Starfestival was vroeger een begrip in het kwekersdorp en velen vonden het dan ook erg jammer dat dit op den duur stopte. ‘Wij willen het nu in een nieuw jasje terugbrengen.’

Elke editie is het de bedoeling dat het festival een beetje vernieuwd wordt. ‘De komende jaren willen we de deur graag openzetten voor meerdere muziekstijlen, zodat er voor ieder wat wils is’, legt Dufais uit. Haaspop begint iedere dag om 19.00 uur. Alleen op zondagavond is het voor jongeren van 16 en 17 jaar mogelijk om mee te feesten, middels een speciaal jeugdkaartje.