Moskee El-Fath zamelt geld in voor slachtoffers aardbeving Marokko

Foto: Google Street View

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense moskee El-Fath is gestart met het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de ramp in Marokko. Het land werd op 8 september getroffen door een zware aardbeving. Het getroffen gebied ligt in het Atlasgebergte en is heel slecht toegankelijk. 

Het dodental van de aardbeving is inmiddels opgelopen tot meer dan 2800. 'Verschrikkelijk, echt ongelofelijk erg', zegt Ishak el Marajie, namens de moskee.

Vooralsnog zamelt de moskee alleen geld in, geen spullen. 'We willen even afwachten wat er vanuit het samenwerkingsverband van moskeeën komt. Als we spullen gaan inzamelen, moeten die ook op de juiste plek terecht kunnen komen. Er is wat dat betreft nog veel onduidelijk.'

Voor zover bekend is er geen familie van de gemeenschap getroffen. 'De meeste Marokkanen in Alphen aan den Rijn komen uit het noorden van Marokko.' Desalniettemin voelen de leden van El-Fath ontzettend mee met de slachtoffers. 'Het is vreselijk, eerst Turkije en nu dit. De inzamelingsactie loopt goed', aldus El Marajie.