Naaimachines en koffiezetapparaten krijgen hier een tweede leven

ALPHEN AAN DEN RIJN - Spullen die stuk zijn kunnen sinds een half jaar gebracht worden bij het Repair Café in wijkcentrum Kerk en Zanen. Cees Beukers van wijkvereniging De Pionier was een van de initiatiefnemers. 'Het heeft wel wat moeite gekost om het op te zetten', vertelt hij.

Inmiddels is er een redelijk constante stroom aan bezoekers, zo'n acht à tien mensen per keer. Naaimachines, strijkijzers en koffiezetapparaten worden het meest gebracht.

Er is zelfs een vrijwilliger die gespecialiseerd is in naaimachines. Volgens Beukers wordt zestig procent van de gebrachte goederen gerepareerd. 'Als je naar andere Repair Cafés kijkt, is dat een mooie score.'

Kledingreparatie

Om het team uit te breiden is de wijkvereniging nog op zoek naar een vrijwilliger die kleding kan repareren. 'Dat zou een mooie aanvulling zijn op de technische mensen', aldus Beukers. 

Het Repair Café is geopend op iedere eerste woensdag van de maand tussen 19.30 en 21.30 uur en op de derde maandagochtend van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur.