Nationale Sportweek staat voor de deur: negentig activiteiten in gemeente Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen, dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. Gemeente Alphen aan den Rijn grijpt de week aan om het nieuwe sportseizoen te openen met veel sportieve activiteiten.

Sport geeft je een boost

Het thema van de Nationale Sportweek is ‘sport geeft je een boost’. Alle inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met de sportaanbieders en hun activiteiten. Het is een kans om (veelal) gratis te gaan bewegen en nieuwe sporten of activiteiten uit te proberen.

Divers aanbod

Van dansen tot aan rugby, van een urbandag tot aan een Lazy Sunday en activiteiten voor senioren of mensen met een handicap. In de Nationale Sportweek in Alphen worden negentig activiteiten georganiseerd. Wethouder Gert-Jan Schotanus: 'Wij zetten ons vol enthousiasme in voor sporten, want het draagt namelijk bij aan een vitale, gelukkige samenleving. Het bevordert ontmoetingen en gezond ouder worden. De Nationale Sportweek daagt iedereen uit om te gaan bewegen en sporten. Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders hebben er een mooi en gevarieerd programma van gemaakt.'

De wethouder opent de week vrijdag samen met Arjan Wille van Alphen Vitaal en honderden leerlingen uit het basisonderwijs in Hazerswoude-Rijndijk. Scholen door heel het land starten die dag om tien uur met de 10@10 challenge, een beweegprogramma waarin kinderen in tien minuten tien verschillende sporten ontdekken. 

Meer informatie over de lokale sportweek is hier te vinden.