Natuurlijk Alphen: Maak Het Hart Niet Hard en De Groene Klaver

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In het radioprogramma Natuurlijk Alphen deze keer aandacht voor de vereniging Maak Het Hart Niet Hard, en agrarisch natuurcollectief Coöperatie De Groene Klaver.

Presentator Nico Romijn sprak met Ruud Hanou over Maak Het Hart Niet Hard, een vereniging die zich inzet voor het behoud van de polders in het Groene Hart. De vereniging legt de focus op dit moment met name op het behoud van een leefbaar klimaat. 

Willy Kempen, gebiedscoördinator van De Groene Klaver, vertelt over deze coöperatie van boeren, tuinders en bollenkwekers. Zij zetten zich in voor natuur en landschap in het agrarisch buitengebied om de steden Leiden, Alphen aan den Rijn en de randen van Den Haag, Zoetermeer en Katwijk. Verder geeft Kempen tekst en uitleg over het runderras Dexter.

Beluister hieronder de interviews met Ruud Hanou over Maak Het Hart Niet Hard en Willy Kempen over De Groene Klaver en het runderras Dexter. Natuurlijk Alphen is iedere derde maandag van de maand van 20.00 tot 21.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Alphen.