Nederlands jeugdschaatskampioen pakt zes keer goud en twee keer zilver op NK inlineskaten

Foto: Hanneke Mennens

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense schaatser Sem Spruit is niet alleen goed op het ijs, maar ook op skeelers. Tijdens het NK inlineskaten op de skeelerpiste van Rotterdam pakte hij maar liefst zes gouden en twee zilveren medailles. Spruit greep onder andere de gouden plak op de afval- en puntenkoers op de baan en op de 100 meter sprint. 

Op de 100 meter sprint bleek dat hij exact dezelfde tijd had gereden als zijn teamgenoot Johannes Hoormans. Er werd zelfs op de finishfoto gekeken om de winnaar te bepalen, maar de jury kwam tot oordeel dat er dit jaar twee Nederlands kampioenen waren: Spruit en Hoormans. 

Schaatsprestaties

Tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Zuid-Korea afgelopen januari won Sem een bronzen medaille op de mixed relay langebaanschaatsen. De schaatser werd onlangs ook verkozen tot 'Alphens Sporttalent van het Jaar' en kreeg een onderscheiding van de KNSB. 

Volgende maand staat de Europacup in Heerde op de kalender en in juli wordr het Europees kampioenschap inlineskaten gehouden in Oostende, een bekende baan voor Spruit. Of hij mee mag naar het België is nog de vraag, het is aan bondscoach Valentina Berga Belloni om te bepalen wie er mee mag. 

Lees ook: Sem Spruit pakt brons op Jeugd Olympische Spelen