Raadslid stopt bij Nieuw Elan en begint eigen partij

Peter Versteeg Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Raadslid Peter Versteeg gaat een nieuwe politieke partij beginnen in de gemeente Alphen aan den Rijn, genaamd ONS Alphen (Onze Nieuwe Samenleving Alphen). Hij maakte dinsdagavond bekend te vertrekken bij zijn huidige partij Nieuw Elan. Daarmee gaat de partij van acht naar zeven zetels in de gemeenteraad. 

'Na zorgvuldige overweging heb ik besloten om mij af te scheiden van Nieuw Elan en een eigen partij op te richten', schrijft Versteeg in een brief gericht aan de burgemeester. Ook commissielid Robin van Heusden beëindigt zijn lidmaatschap bij Nieuw Elan en sluit zich aan bij de nieuwe partij. 

'Deze afscheiding komt voort uit een diepgaand verschil in opvattingen over de koers en prioriteiten binnen Nieuw Elan. Daardoor voel ik mij niet langer thuis binnen de partij en heb ik besloten mijn eigen pad te bewandelen en een eigen geluid te laten horen in het lokale bestuur', zegt Versteeg. 

Reactie nieuw elan

Peter Versteeg komt uit Hazerswoude-Dorp en was sinds maart 2018 gemeenteraadslid voor Nieuw Elan. Volgens de fractievoorzitter van Nieuw Elan Frans Langerak kwam het niet helemaal als donderslag bij heldere hemel, maar heeft het de partij wel verrast. 'We hebben als partij deze onthechting dan ook op een respectvolle manier willen volbrengen.'

Verder zegt de partij: 'Wij betreuren het dat Nieuw Elan hiermee een zetel verliest, maar hebben de beslissing van Peter te respecteren en wensen hem verder het beste.'

Met de nieuwe partij ONS Alphen wil Versteeg een 'positieve stap zetten om bij te dragen aan een levendige democratie en een goede gezonde politieke concurrentie die het welzijn van onze inwoners ten goede komt.' Dat schrijft Versteeg aan de burgemeester.

Peter Versteeg licht woensdagmorgen om 09.10 uur in De Ochtendshow van Studio Alphen toe hoe hij tot deze keuze is gekomen.