Nieuw onderkomen voor stellers zeearend in Avifauna: ‘Meer vliegruimte, meer beweegruimte’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het nieuwe onderkomen van de stellers zeearenden in vogelpark Avifauna is woensdagmiddag officieel geopend. De nieuwe volière is een stuk groter dan de vorige, waardoor de vogels meer ruimte hebben om te bewegen en vliegen. Het is de wens van Avifauna om die verbetering ook bij andere verblijven door te voeren.

Meer ruimte voor de vogel kan geen kwaad, gezien het een van de grootste soorten zeearenden is met een spanwijdte van meer dan 2,5 meter. 'Er is ook nestgelegenheid, dus we verwachten ook dat ze weer jongen gaan krijgen', zegt John de Hoon, directeur van vogelpark Avifauna. Ook vijf raven, twee zwarte wouwen en sperweruilen zijn in de nieuwe volière te vinden.

Dennis Appels, een van de verzorgers in het vogelpark, is blij met het grotere onderkomen. 'Het is goed voor de vogels. Meer vliegruimte, meer beweegruimte en hopelijk kunnen ze nog beter laten zien hoe mooi en groot te zijn. En hoe belangrijk het is om de natuur te beschermen, dus ook het leefgebied van de zeearend', aldus Appels.

'Steeds grotere verblijven'

'Wij willen het park steeds leuker maken voor bezoekers en steeds beter voor de dieren en de vogels, dus steeds grotere verblijven', kondigt De Hoon aan. Vanwege de coronapandemie, waardoor het vogelpark maandenlang dicht moest, is de planning daarvan nog onzeker. 'We gaan de periode zeker doorkomen, dat weten we al zeker. Maar hoe we hem doorkomen, dat gaan we straks aan het eind van de winter weten. En dan weten we wat we kunnen gaan doen.'