Nieuwe Sloot voorzichtig positief over toekomst na gesprek met wethouder

Foto: Google Maps

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het toekomstperspectief voor Tennisvereniging Nieuwe Sloot zag er eerder deze maand allesbehalve rooskleurig uit. Er ging plotseling een dikke streep door de nieuwbouwplannen, waar jaren aan is gewerkt. Inmiddels gloort er weer voorzichtig hoop aan de horizon.

Onlangs bleek het complete nieuwbouwplan op de huidige locatie van Nieuwe Sloot – inclusief een nieuw onderkomen voor de tennisvereniging – veel te duur te worden. De lokale politiek besloot daarop het projectvoorstel in te trekken. Onderzoek moet uitwijzen of op de locatie van Nieuwe Sloot alleen woningbouw te realiseren valt. Het college van burgemeester en wethouders komt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar met een aangepast voorstel.

Willy Spanjer, voorzitter van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, liet weten eerst een gedegen gesprek te willen voeren met de gemeente, om vertrouwen en zin te krijgen in een vervolgtraject. Dat gesprek met wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) heeft inmiddels plaatsgevonden. 'Het was een goed gesprek dat ging over perspectief voor Nieuwe Sloot', laat Spanjer weten.

'Voor de zomer'

Samen met de gemeente wordt gezocht naar een andere locatie voor nieuwbouw. 'De intentie vanuit de gemeente is om die locatie voor de zomer te hebben gevonden. Daarnaast wordt er op de huidige locatie van Nieuwe Sloot niet eerder gesloopt voordat wij ergens anders terecht kunnen', aldus de voorzitter van de tennisvereniging.

Het doel is om voor alle racketsporten die nu bij Nieuwe Sloot gevestigd zijn een nieuwe locatie te vinden. Of dat allemaal op één locatie kan, moet nog blijken.

Lees ook: Streep door nieuwbouw tennisvereniging Nieuwe Sloot: ‘Pijnlijk en superfrustrerend’