Nieuwe website voor jongeren in Alphen aan den Rijn gelanceerd

Foto: Jongerenpunt Alphen aan den Rijn
Foto: Jongerenpunt Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De website Jongerenpunt Alphen aan den Rijn (JPA) is dinsdag om 17.00 uur gelanceerd. 'We hebben deze site opgezet als preventiemiddel. Jongeren kunnen daar terecht met hun vragen', vertelt wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan). 

Jongerenpunt Alphen aan den Rijn is een netwerk van professionele organisaties die ondersteuning bieden aan jongeren. Iedere organisatie heeft een eigen opdracht, taak en werkwijze. Samen willen zij ervoor zorgen dat jongeren kunnen rekenen op de juiste hulp en ondersteuning op het juiste moment.

Kansgelijkheid

De gemeente is van mening dat alle jongeren in de gemeente Alphen aan den Rijn een gelukkig leven verdienen. 'Bestaanszekerheid. Zelfontplooiing en groei. Een uitdagende baan of een interessante opleiding. Een sociale omgeving die inspireert en steun. Daar hoort ook bij: leren omgaan met de onvermijdelijke tegenslagen van het leven. Soms lukt het even niet alleen en is er meer nodig.’ 

'In het kader van kansgelijkheid bieden we deze website aan. Zo bereiken we jongeren beter, want die zijn veel digitaal actief', verklaart Schotanus.

Fysieke punten

De site is in de lucht gegaan nadat samenwerkingspartners Gemeente Alphen aan den Rijn, mboRijnland, Doorstroompunt, Participe, Tom in de Buurt, Rijnvicus, JenG-teams een pact hebben ondertekend op dinsdagmiddag. 'We kunnen het niet alleen als gemeente, daarom kunnen we de hulp van onze partners goed gebruiken. Zij weten beter wat er speelt', zegt de wethouder.

De organisaties willen ook fysieke inloop-informatiepunten inrichten op mbo-scholen in de gemeente. Jongeren kunnen daar ook terecht bij jongerenwerkers voor vragen die ze hebben en problemen waarmee ze zitten.

Lees ook: Ashram College verhuist naar nieuwe pand: ‘Het is een heugelijke dag’