NK tennis verhuist van Rotterdam naar Alphen aan den Rijn

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Nederlandse kampioenschappen tennis gaan na zestien jaar weg uit Rotterdam. De komende editie van de nationale titelstrijd wordt van 10 tot en met 16 december bij tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn gehouden.

De keuze voor een tennislocatie in Alphen aan den Rijn komt volgens tennisbond KNLTB voort uit de wens de NK dichterbij het tennispubliek te brengen. De afgelopen jaren was het Topsportcentrum in Rotterdam vaste gastheer van het evenement.

'We willen de NK dichter bij de mensen brengen in een meer tennis specifieke omgeving. Nieuwe Sloot is daar zeer geschikt voor. Bovendien hebben de mensen in Alphen aan den Rijn in het verleden laten zien dat zij goede evenementen neer kunnen zetten', aldus Jacco Eltingh, technisch directeur van de KNLTB.

Robin Haase, Chayenne Ewijk en Diede de Groot wonnen vijf maanden terug de titels in Rotterdam.

'Prachtig nieuws'

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is blij met de komst van de NK naar Alphen. 'Dit is prachtig nieuws voor Alphen aan den Rijn en ons tenniscentrum in het bijzonder. We zijn al eerder gastheer geweest van grote toernooien, zoals de World Team Cup (WK rolstoeltennis voor landenteams) in 2014. Dat we daar nu een NK tennis aan toe mogen voegen is natuurlijk fantastisch', zegt Dave Kok van Nieuwe Sloot.

Kok wil samen met tennisverenigingen in Alphen aan den Rijn de jeugd betrekken bij de Nederlandse kampioenschappen tennis. Hij hoopt op de komst van idolen Robin Haase en Kiki Bertens. 'Het is altijd afwachten of het past binnen hun programma. De mannen zijn altijd heel trouw. Helaas zit de kalender van het vrouwentennis iets anders in elkaar waardoor het haar niet altijd lukt om te komen', aldus Kok.