Nog één verdachte gezocht voor overval en gijzeling in Boskoop

BOSKOOP -  De politie is nog op zoek naar een derde verdachte van een overval en gijzeling aan het Sint Janshof in Boskoop. Op maandag 10 september zijn twee mannen van 17 en 21 jaar uit Gouda en Waddinxveen aangehouden als verdachten. Die zitten allebei nog vast. De politie is nog op zoek naar de man die bij het slachtoffer in de bus is gebleven.

Op zaterdag 21 juli werd een 23-jarige man door een van de daders drie kwartier bedreigd in zijn eigen bestelbus, terwijl een andere man probeerde geld van zijn rekening te halen. De man die bij het slachtoffer bleef wordt nog gezocht. Die verdachte is gefilmd als hij bij de hefbrug in Boskoop spullen in het water gooit. De man is op de fiets en draagt donkere kleding. Duikers hebben de spullen opgedoken en die blijken met de overval te maken te hebben. De politie hoopt daarom dat iemand weet wie de spullen in het water gooide. 

De zwarte opoefiets van Gazelle die de verdachte vermoedelijk heeft gebruikt, is door de politie in beslag genomen. Ook de Tomos snorfiets waarop de man reed die ging pinnen tijdens de overval, is aangetroffen. De politie hoopt dat die fiets en snorfiets iemand iets zeggen in combinatie met de verdachte die nog wordt gezocht. 

Mensen die de man herkennen of andere informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via de opsporingstiplijn op 0800-6070. Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, besteedt dinsdag opnieuw aandacht aan de zaak. 

Lees ook: Twee verdachten aangehouden voor gijzeling aan Sint Janshof in Boskoop