Nog veel werk aan de winkel voor Alphense Boys

Gepubliceerd op 09 augustus 2020 om 9.24 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De voorbereidingsmaand op het nieuwe voetbalseizoen is Alphense Boys zaterdag gestart met een 3-3 gelijkspel tegen Argon. Tot driemaal toe nam het keurkorps van Remco Tuinenburg de leiding, maar de Argonauten kwamen even zo vaak langszij. Met als klap op de vuurpijl de 3-3 in blessuretijd.

Bij vlagen liet Alphense Boys goed spel zien. Er werd veel druk gezet en duidelijk zichtbaar was dat de ploeg nieuw elan heeft gekregen. 'We proberen een nieuwe start te maken', aldus Tuinenburg. Zeven spelers vertrokken, zes voetballers - aangevuld met twee spelers uit het zaterdagteam en twee uit de A-junioren - zijn nieuw. Inclusief Tuinenburg zelf.

'Ik wil mijn spelopvatting erin brengen. Een nieuwe voor de jongens', vervolgt de oefenmeester. 'We hebben nog een lange weg te gaan. Als je volgens bepaalde afspraken en patronen wil werken, vraagt dat om tijd en afstemming met elkaar. We zijn sinds afgelopen dinsdag compleet. Ik realiseer me dat we snel aan de competitie beginnen. Maar ik geloof dat het gaat lukken, het komt goed. De jongens staan ervoor open.'

Conditie

'Conditioneel hebben we nog een lange weg te gaan', is Tuinenburg opgevallen. 'Half juli was het tegen FC Rotterdam na 25 minuten op, nu zag je het na dertig minuten fout gaan. We hebben daar nog vier weken voor.' Verder wil Tuinenburg dat zijn team meer gebruik gaat maken van de ruimtes die op het veld liggen. 'Wij hebben misschien wel tien spelers die graag in de bal spelen. Daar moet ik nog behoorlijk mee aan de bak.'

Rachad Madi en Ilias Latif zijn twee nieuwkomers bij Alphense Boys. De middenvelder en spits kwamen vorig seizoen nog uit voor Argon en scoorden zaterdag allebei tegen hun oude club. 'Leuk om tegen je oude club te scoren', glunderde Latif na afloop. 'We moeten leren van iedere oefenwedstrijd en vertrouwen opdoen. Er zit een stijgende lijn in', vindt Madi.

Scoreverloop Alphense Boys - Argon 3-3 (2-1): 1-0 Cem Sahin, 1-1 Elgreenio Dorade, 2-1 Rachad Madi, 2-2 Younes Ouaali, 3-2 Ilias Latif (strafschop), 3-3 Dylan Bergkamp.

Hieronder is de samenvatting van Alphense Boys - Argon te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Remco Tuinenburg, Rachad Madi en Ilias Latif bekijken.

advertentie advertentie